Κυβερνησιμότητα πάνω από όλα!

Κυβερνησιμότητα πάνω από όλα!

Στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις 3 Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Καισαριανής κ. Βοσκόπουλος ξεκαθάρισε -για όποιον/α διατηρούσε ακόμα αμφιβολίες- τις προθέσεις του όσον αφορά τη διοίκηση και λειτουργία του Δήμου μας για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Με μια εμφατική κίνηση επέλεξε να καλύψει τις 9 θέσεις στο ΔΣ του Νομικού Προσώπου του Δήμου «Λεωνίδας Μανωλίδης» που προβλέπονται για όλες τις παρατάξεις, από τη δική του παράταξη και μόνο.  

Μια κίνηση βαθιά αντιδημοκρατική, που πατάει φυσικά στη νομιμότητα (!!) των διατάξεων του νόμου «έκτρωμα» 4623 που εσπευσμένα ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ το καλοκαίρι και ο όποιος καταργεί στην πράξη την απλή αναλογική αλλά και νοθεύει τη λαϊκή βούληση, όπως αυτή εκφράστηκε στις εκλογές.

Η κίνηση αυτή του Δημάρχου ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από το σύνολο των δημοτικών παρατάξεων, μιας και κάτι παρόμοιο δεν έχει συμβεί ξανά στο «Λ. Μανωλίδης». Πρώτη φορά στην ιστορία του Νομικού Προσώπου «Λ. Μανωλίδης» που συγκεντρώνει όλες τις ευαίσθητες δομές του Δήμου μας που αφορούν την προσχολική αγωγή, την τρίτη ηλικία, το Κέντρο Υγείας Παιδιού και το Κέντρο Συμβουλευτικής για ΑΜΕΑ, αποκλείεται η παρουσία όλων των παρατάξεων από το Διοικητικό του Συμβούλιο. Ένα Νομικό Πρόσωπο που η λειτουργία του όλα αυτά τα χρόνια υποδεικνύει, με την άψογη συνεργασία των παρατάξεων, ότι μπορεί να προσφέρει πολλά για τις ανάγκες των πολιτών. 

Φυσικά ακούσαμε τον κ.Βοσκόπουλο να μας προτείνει να ορίσουμε τα 2/5 που νόμος ορίζει,  τα υπόλοιπα 6 μέλη δηλαδή του 15μελούς Συμβουλίου. Αγνοώντας ότι το καταστατικό του «Λεωνίδας Μανωλίδης» προβλέπει σαφώς ότι αυτά τα 6 μέλη είναι εκπρόσωποι φορέων της πόλης.

Η πρόταση μας προς τον Δήμαρχο ήταν ξεκάθαρη. Από τα 9 μέλη να ορίσει και 3 μέλη από την αντιπολίτευση, δυνατότητα που του την έδινε ο νόμος αλλά χρειαζόταν πολιτική βούληση. Δεν υπήρξε. Με 6 άτομα πάλι πλειοψηφία θα είχε. Εκτός αν θεωρεί ότι οι φορείς θα είναι απέναντι του και γι’αυτό επιχείρησε να τους αποκλείσει .. Στο όνομα της κυβερνησιμότητας λοιπόν όλα επιτρέπονται!

Η παράταξη μας προβλέποντας τις εξελίξεις από το προηγούμενο ακόμα Δημοτικό Συμβούλιο είχε καταθέσει ψήφισμα, όπου κατήγγειλε τις αντιδημοκρατικές διαδικασίες, την αλλοίωση της λαϊκής ψήφου που εισήγαγε ο νόμος 4623 και ζητούσε ο Δήμος μας μέσω νομικού συμβούλου να κινηθεί νομικά κατά του εν λόγω νόμου. Οι λοιπές παρατάξεις, υπηρετώντας μικροκομματικές επιλογές δεν υπερψήφισαν την πρόταση μας, με μόνη εξαίρεση την παράταξη Πρώτη φορά Καισαριανή.

Η Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής θα συνεχίσει να παλεύει δυναμικά για το παρόν και το μέλλον αυτής της πόλης!