ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ “ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ” κ. ΑΝΝΑΣ ΠΑΡΑΓΥΙΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΜΗΝΑ ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ “ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ” κ. ΑΝΝΑΣ ΠΑΡΑΓΥΙΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΜΗΝΑ ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑ

Στα μέσα Ιουλίου, κατόπιν αιτήματος και του ίδιου του Μηνά Χατζησάββα, συγκλήθηκε συνέλευση της παράταξής μας για να συζητηθεί η προσωπική πρόταση του κ. Βοσκόπουλου στον εν λόγω δημοτικό σύμβουλο της ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ να πάρει μέρος στην συνδιοίκηση του δήμου, έτσι ώστε να αποφασίσει επί του θέματος, δημοκρατικά και συλλογικά, το ανώτερο όργανο, η συνέλευση μελών της παράταξη. Η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της συνέλευσης τάχθηκε κατά της αποδοχής της συγκεκριμένης προσωπικής πρότασης. Απόφαση την οποία και ο ίδιος ο Μηνάς Χατζησάββας αποδέχθηκε. Δεν αποδεχθήκαμε την προσωπική αυτή πρόταση γιατί εμείς αντιλαμβανόμαστε την έννοια της απλής αναλογικής με διαφορετικό τρόπο.

Απλή αναλογική δεν είναι αλισβερίσι θέσεων και προσωπικές προτάσεις προς δημοτικούς συμβούλους. Είναι πάνω από όλα μια θεσμική διαδικασία με προγραμματική βάση, που αφορά τις συλλογικότητες- παρατάξεις, και στην περίπτωση αυτή δεν κρατήθηκε ούτε καν ένα αρχικό θεσμικό πρόσχημα. Για εμάς οι έννοιες της απλής αναλογικής και της συνεργασίας δεν είναι κενές περιεχομένου και θα το αποδείξουμε στην πράξη τα επόμενα χρόνια, αν και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ουσιαστικά κατήργησε την απλή αναλογική, νοθεύοντας την λαϊκή εντολή, αποδυναμώνοντας τον ρόλο του δημοτικού συμβουλίου και των μελών του.

Τιμώντας λοιπόν στο έπακρο την εμπιστοσύνη των πολιτών που μας εξέλεξαν να τους εκπροσωπήσουμε στο δημοτικό συμβούλιο μαζί με την Βούλα Κουφού και τον Σπύρο Αλεξόπουλο, θα σταθούμε με ευθύνη και παραγωγικές προτάσεις στο πλευρό των πολιτών, διεκδικώντας βιώσιμες και ουσιαστικές λύσεις για τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη μας.

Η παράταξη μας θα συμμετάσχει με όλες της τις δυνάμεις στη νέα δημοτική θητεία με στόχο την μεγαλύτερη δυνατή προσφορά. Μαζί με τους ανθρώπους της πόλης που θέλουν να βρεθούν λύσεις για όλα τα μικρά και μεγάλα προβλήματα που ζούμε καθημερινά. Μαζί θα φτιάξουμε μια πόλη που θα δίνει περισσότερα στους ανθρώπους της. Μαζί με τους ανθρώπους της πόλης που θα είναι το στήριγμα, αλλά και οι πιο αυστηροί κριτές μας θα πορευτούμε τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Στο τέλος θα μας κρίνουν, όλες και όλους, οι πολίτες. Για το ήθος, την συμπεριφορά μας, τα λόγια που λέμε και στο τέλος πια από αυτά θα κάνουμε πράξη.