Ψήφισμα συμπαράστασης στον Δήμαρχο Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Χρήστο Βρεττάκο

Ψήφισμα συμπαράστασης στον Δήμαρχο Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Χρήστο Βρεττάκο

Το ψήφισμα κατατέθηκε από την παράταξή μας και ψηφίστηκε ομόφωνα από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου στην συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 22/10/2019.

Όπως είναι γνωστό, σχεδόν σε όλο το παραλιακό μέτωπο του Πειραιά, από το Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα, μέχρι το Πέραμα, υψώνεται ένα «τείχος» εταιρειών καυσίμων και άλλων ρυπογόνων δραστηριοτήτων. Ο πολυετής αγώνας των κατοίκων και των δημοτικών αρχών, για ελεύθερη πρόσβαση προς τη θάλασσα, την προστασία της υγείας και του περιβάλλοντος, επίσης είναι γνωστά.

Αυτή την αγωνιστική πορεία για την υπεράσπιση του δίκιου των δημοτών του, ακολούθησε και ο Χρήστος Βρεττάκος, Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας. Έκανε το αυτονόητο: Πρόταξε το περιβάλλον, την ελεύθερη πρόσβαση στο δημόσιο χώρο και την προστασία της δημόσιας υγείας. Η στάση αυτή τον έφερε αντιμέτωπο με τα επιχειρηματικά συμφέροντα που αναπτύσσονται στην περιοχή του ευρύτερου Πειραιά.

Το αποτέλεσμα είναι, η εταιρεία «Oil One» να καταθέσει αγωγή σε βάρος του, διεκδικώντας €500.000 προσωπικά από τον ίδιο και τη φυλάκιση του Δημάρχου για συκοφαντική δυσφήμιση.

Η αγωγή αυτή αποτελεί ευθεία επίθεση στους αγώνες υπεράσπισης του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Κανείς αιρετός της αυτοδιοίκησης δεν έχει δικαίωμα να σιωπήσει μπροστά στην αποθράσυνση των επιχειρηματικών συμφερόντων που επιχειρούν την εξόντωση όποιου, με σταθερότητα και συνέπεια υπερασπίζεται το δικαίωμα σε μια ανθρώπινη πόλη.

Ενώνουμε την φωνή μας με όσους υπερασπίζονται την πόλη της Δραπετσώνας και του Κερατσινίου.

Το δημοτικό συμβούλιου του Δήμου Καισαριανής συντάσσεται στο πλάι του δημάρχου Χρήστου Βρεττάκου.