Άννα Παραγυιού

Άννα Παραγυιού

Υποψήφια Δήμαρχος Καισαριανής

Η Άννα Παραγυιού γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1988 στο Ηράκλειο Κρήτης. Η καταγωγή της είναι από τη Σάμο και την Κύπρο. Μεγάλωσε και έλαβε τη βασική της εκπαίδευση στα σχολεία της Λεμεσού.

Από το 2006 ζει στην Καισαριανή. Είναι πτυχιούχος Μαθηματικός του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στις «Εφαρμοσμένες Μαθηματικές Επιστήμες» της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών της, ως μέλος της Νεολαίας Συνασπισμού, καθώς και μέσω της ενεργής της συμμετοχής στο φοιτητικό σχήμα «Πορεία Προς Ρήξη» της Αριστερής Ενότητας, ανέπτυξε πλούσια συνδικαλιστική και κινηματική δράση. Έλαβε μέρος στις κινητοποιήσεις ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16, ενάντια στο νόμο Πλαίσιο Διαμαντοπούλου, σε κοινωνικούς αγώνες, στο κίνημα των πλατειών, και κινήματα πόλης, συμμετέχοντας ενεργά σε δίκτυα αλληλεγγύης.

Υπήρξε εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. του Φοιτητικού Συλλόγου Μαθηματικού και της Γενικής Συνέλευσης του Μαθηματικού Τμήματος την περίοδο 2008 – 2012.

Από το 2012, συμμετέχει στην Οργάνωση Μελών της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Καισαριανής.

Με την ολοκλήρωση των σπουδών της, εργάστηκε παραδίδοντας μαθήματα μαθηματικών σε παιδιά δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου.

Συμμετέχει ενεργά στον αγώνα για την ουσιαστική χειραφέτηση των γυναικών, την εξάλειψη των έμφυλων διακρίσεων και του κοινωνικού ρατσισμού ενάντια στην lgbtq+ κοινότητα.

Από το 2015 έως και σήμερα, εργάζεται ως επιστημονική συνεργάτιδα στο γραφείο της Γενικής Γραμματέως Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών, επιφορτισμένη με τον πλήρη συντονισμό και τη διαχείριση του γραφείου της Γενικής Γραμματέως που έχει την ευθύνη για τη χάραξη των πολιτικών έμφυλης ισότητας σε όλους τους τομείς της δημόσιας και ιδιωτικής ζωής.

Είναι μέλος του Δ.Σ. του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ).

Το 2014 ήταν υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τη Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής.

Το 2015 εκλέχτηκε Συντονίστρια της παράταξης. Από το 2017 συμμετέχει στο Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Καισαριανής, ενώ παράλληλα, είναι μέλος του Μικρασιατικού Συλλόγου Καισαριανής.

Τον Νοέμβριο του 2018 εκλέχτηκε υποψήφια Δήμαρχος Καισαριανής.

Είναι η πρώτη φορά που ένα μέλος της νέας γενιάς της Καισαριανής εκλέγεται υποψήφια Δήμαρχος, σπάζοντας με την εκλογή της τα μέχρι πρότινος έμφυλα στερεότυπα, αφού είναι και η πρώτη γυναίκα υποψήφια Δήμαρχος στην πόλη.

  • Ημερ/νια γέννησης :13 Αυγούστου 1988
  • Τόπος γέννησης:Ηράκλειο Κρήτης
Άννα Παραγυιού

Μια σύντομη περιγραφή της 'Αννας