ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΚΕΔΗΚ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΚΕΔΗΚ

Μετά από τρεισήμισι μήνες παντελούς απραξίας του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΗΚ, της οποίας η Διοίκηση δεν συγκάλεσε ούτε μία συνεδρίαση, την 1η Ιουλίου συγκλήθηκε συνεδρίαση με βασικό θέμα της ημερήσιας διάταξης η Α΄ Αναμόρφωση του Προϋπολογισμού του 2020.

Στην προφορική εισήγηση της Διοίκησης μια τεράστια έκπληξη περίμενε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Προτάθηκε και ουσιαστικά αποφασίστηκε λόγω της πλειοψηφίας της Δημοτικής Αρχής στο ΔΣ της ΚΕΔΗΚ, να γίνει σύμβαση με ιδιώτη-εργολάβο, με την διαδικασία της απευθείας ανάθεσης για ενοικίαση εργαζομένων στις δομές της ΚΕΔΗΚ.

Οι όροι της σύμβασης ακόμη άγνωστοι, ο αριθμός των απαιτούμενων εργαζόμενων, οι μισθοί και οι εργασιακές σχέσεις ακόμη αδιευκρίνιστοι και ο σχεδιασμός από πλευράς Διοίκησης θα αρχίσει μετά τη λήψη της απόφασης!! Χωρίς καμία εκπόνηση μελέτης, κανέναν σχεδιασμό αναγκών για αριθμό και ειδικότητες εργαζομένων, κλήθηκαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου να ψηφίσουν την χρέωση της επιχείρησης με το ποσό των 74.000,00 ευρώ, και μάλιστα από μια διοίκηση που όλα τα μετράει με βάση «οικονομικά κριτήρια» και κριτήρια κέρδους. Αλλά ο σωστός «επιχειρηματίας» πριν μπει στον κίνδυνο δαπάνης προβλέπει. Αν δεν το πράξει αυτό συμβαίνουν δύο τινά, είτε είναι αδαής είτε κάτι εξυπηρετεί.

Φυσικά η Διοίκηση της ΚΕΔΗΚ μπορεί σε όλα τα παραπάνω να μην είχε απαντήσεις, αλλά αυτό που ήξερε πολύ καλά να μας πει είναι πως θα χρησιμοποιεί «ενοικιαζόμενους/ες εργαζόμενους/ες» γιατί αυτοί/ες που μέχρι σήμερα προσλαμβάνονταν, στην πλειοψηφία τους, όχι όλοι και όλες, ήταν ανίκανοι/ες ή τουλάχιστον μη αποδοτικοί/ες για τις θέσεις που κατείχαν. Με περισσό θράσος μας ανέφεραν επίσης, πως το μισθολογικό κόστος είναι η αιτία που η δημοτική επιχείρηση δεν είναι επικερδής.

Αυτά και άλλα πολλά ακούστηκαν, όχι για πρώτη φορά από πλευράς Διοίκησης, για να καταλήξουν πως ο μόνος δρόμος να μην βρεθούμε να πληρώνουμε εργαζόμενους/ες σε ένα νέο πιθανό κλείσιμο από την πανδημία, εργαζόμενους/ες που δεν ξέρουν να φτιάχνουν καφέ, που δεν ξέρουν να κρατούν το δίσκο, είναι να δώσουμε την δουλειά σε εργολάβο!!!

Το αξιοσημείωτο επίσης είναι ότι ούτε καν τους όρους επιλογής του εργολάβου δεν είχαν σχεδιάσει, με τι κριτήρια θα επιλεγεί αυτός στον οποίο θα γίνει η απευθείας ανάθεση.

Οι λέξεις που αβίαστα μας έρχονται στο μυαλό είναι προχειρότητα και αδιαφάνεια από μια Διοίκηση της ΚΕΔΗΚ, που με την απόλυτη στήριξη του συνόλου της δημοτικής αρχής γίνεται μπροστάρης και βάζει τα θεμέλια για την «ιδιωτικοποίηση» των υπηρεσιών του Δήμου. Αν επιτρέψουμε να συμβεί αυτό, τότε σύντομα θα μπει ταφόπλακα στον δημόσια χαρακτήρα των υπηρεσιών του Δήμου.

Η Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής δια της εκπροσώπου της στο ΔΣ καταψήφισε την αναμόρφωση του προϋπολογισμού.

Μένουμε σταθεροί/ες και αμετακίνητοι/ες στην θέση μας για διεκδίκηση προσλήψεων εργαζόμενων με σταθερή και μόνιμη σχέση εργασίας στις Υπηρεσίες της ΚΕΔΗΚ και συνολικά του Δήμου μας.

Απαιτούμε και διεκδικούμε την διατήρηση και ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών στο Δήμο.

Ζητάμε από την Δημοτική Αρχή να πάρει πίσω την απόφαση αυτή.