Αναγκαία μέτρα για το άνοιγμα των σχολείων και των βρεφονηπιακών σταθμών

Αναγκαία μέτρα για το άνοιγμα των σχολείων και των βρεφονηπιακών σταθμών

Είναι αυτονόητο ότι το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς πρέπει να χτυπήσει και φέτος και η εκπαιδευτική διαδικασία να επανεκκινήσει απρόσκοπτα για παιδαγωγικούς και κοινωνικούς λόγους. Δυστυχώς όμως, δεν υπήρξε καμία αξιοποίηση του προηγούμενο διαστήματος για την υγειονομικά ασφαλή έναρξη των σχολείων και των βρεφονηπιακών σταθμών.

Η έναρξη της σχολικής περιόδου γίνεται χωρίς κανένα σοβαρό σχεδιασμό, χωρίς να έχουν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα (πρόσληψη αναπληρωτών/τριών καθηγητών/τριών-δασκάλων, εύρεση χώρων για τη δημιουργία μικρότερων τμημάτων που θα εξασφαλίζουν κοινωνική αποστασιοποίηση), αλλά και με εμφανή την απόσταση που χωρίζει τους κυβερνώντες από την δύσκολη πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν εκατομμύρια εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές σε όλη τη χώρα.

Στην κατεύθυνση αυτή, είναι αναγκαίο ο Δήμος μας να είναι καθόλα προετοιμασμένος και εμείς καταθέτουμε τις παρακάτω προτάσεις προκειμένου να συμβάλουμε στην προστασία της εκπαιδευτικής κοινότητας, και κυρίως των παιδιών μας:

  • Διασφάλιση ότι θα υπάρξει έγκαιρη προμήθεια των σχολείων και των βρεφονηπιακών σταθμών με μάσκες, αντισηπτικά, υλικά καθαριότητας και όλα τα απαραίτητα μέσα προστασίας
  • Διασφάλιση ότι θα υπάρξει έγκαιρη τοποθέτηση εργαζομένων καθαριότητας στο σύνολο των σχολικών μονάδων. Εξασφάλιση πλήρους ωραρίου για τους εργαζόμενους που θα προσληφθούν. Εκ νέου σχεδιασμός και πρόσληψη εργαζομένων καθαριότητας για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς της πόλης μας
  • Κατάρτιση προγράμματος που θα διασφαλίσει τις απαιτούμενες απολυμάνσεις σε σχολικές αίθουσες και κοινόχρηστους χώρους, ανά τακτά χρονικά διαστήματα
  • Άμεση ενίσχυση των προϋπολογισμών των σχολικών επιτροπών και του Νομικού Προσώπου Λ. Μανωλίδης
  • Κάλυψη της δαπάνης από τον Δήμο για διενέργεια τεστ στους εκπαιδευτικούς. Μέριμνα για διενέργεια τεστ σε μαθητές/τριες όταν προκύπτει ενδεχόμενο νόσησης.
  • Αναφορικά με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, καταγραφή των αναγκών των σχολικών μονάδων και των μαθητών/τριων σε ηλεκτρονικό εξοπλισμό (υπολογιστές, tablet). Εξασφάλιση κονδυλίου από το Δήμο για την αγορά τους
  • Ειδική μέριμνα από τον Δήμο για την εκπαίδευση των παιδιών ευάλωτων ομάδων
  • Διεκδίκηση επιπλέον έκτακτης επιχορήγησης (πέραν αυτής για την προμήθεια μασκών), ώστε ο Δήμος να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες.

Ευχόμαστε στους μαθητές, στις μαθήτριες, αλλά και στους εκπαιδευτικούς, που σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία θα έχουν ακόμα πιο επιβαρυμένο έργο, καλή σχολική χρονιά με υγεία και δημιουργικότητα! Καλή δύναμη και με την υπόσχεση ότι εμείς θα είμαστε δίπλα σας.