Σχόλιο για την εισαγγελική έρευνα για την πτώση σοβάδων στο 7ο δημοτικό σχολείο της πόλης μας

Σχόλιο για την εισαγγελική έρευνα για την πτώση σοβάδων στο 7ο δημοτικό σχολείο της πόλης μας

 Οι εικόνες από την πτώση των σοβάδων σε σχολείο της πόλης μας, έβαλαν το δήμο μας στο κέντρο της επικαιρότητας, δυστυχώς για τους λάθους λόγους και η έκταση που δόθηκε προκάλεσε την παρέμβαση εισαγγελέα. Όλοι και όλες θλιβόμαστε από το γεγονός αυτό. Και θα μπορούσαμε να δεχτούμε την αιτιολογία που έδωσε ο Δήμαρχος ότι η ζημιά δεν ήταν τόσο εκτεταμένη, καθώς οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν ενώ η τεχνική υπηρεσία εκτελούσε εργασίες. Αλλά δεν μπορούμε να πιστέψουμε πως πρόκειται για «τυχαίο γεγονός». Το τελευταίο διάστημα υπήρξαν σοβαρά κτιριακά ζητήματα, αλλά και θέματα ασφάλειας για τα παιδιά σε αρκετά σχολεία της πόλης μας. 2ο δημοτικό, 8ο νηπιαγωγείο, 4ος παιδικός είναι μερικά από αυτά. Επομένως, η περίπτωση του «τυχαίου γεγονότος» για το 7ο δημοτικό δεν μπορεί να πείσει ούτε τον πιο καλοπροαίρετο.

Τα χρήματα από την κρατική χρηματοδότηση που προορίζονται για τη συντήρηση των σχολικών μονάδων είναι μηδαμινά και η έλλειψη προσωπικού στην τεχνική υπηρεσία του δήμου δυσκολεύει τους υπάρχοντες εργαζόμενους και εργαζόμενες να ανταπεξέρθουν άμεσα και αποτελεσματικά στις μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν. Επιπλέον, η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί με κάθε τρόπο να απομειώσει την δημόσια εκπαίδευση. Αφενός δεν προχωράει σε καμία πρόσληψη εκπαιδευτικών, αφετέρου ενισχύει την οικονομική ένδεια των Δήμων, αδιαφορώντας για την επαρκή συντήρηση και αναβάθμιση των σχολικών κτιρίων. Αυτά όμως δεν δικαιολογούν τη δημοτική αρχή και τον ελλιπή σχεδιασμό που έχει για τις σχολικές μονάδες της πόλης μας. Τα χρήματα για την συντήρηση των σχολικών μονάδων από το δημόσιο πρόγραμμα έχουν αποδοθεί στο δήμο και η δημοτική αρχή ακόμα δεν έχει ξεκινήσει την υλοποίηση του.

Η δημοτική αρχή έχει χάσει την ψυχραιμία της. Για αυτό προσπαθεί να συγκριθεί με την προηγούμενη δημοτική αρχή και να δημιουργήσει ψεύτικα δίπολα στο δημόσιο διάλογο. Προφανώς και δεν ήταν όλα ιδανικά με την προηγούμενη δημοτική αρχή και για αυτό ασκούσαμε έντονη κριτική και τότε. Αλλά δυστυχώς η δημοτική αρχή Βοσκόπουλου ξεχνά πως δυόμιση χρόνια τώρα διοικεί αυτή. Και ειδικά τα θέματα της σχολικής κοινότητας δεν τα τοποθετεί ψηλά στην ατζέντα της. Αυτό φάνηκε και το προηγούμενο διάστημα και φαίνεται και τώρα.

Ως Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής ζητάμε -όπως και οι υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις- την άμεση σύγκληση μονοθεματικού δημοτικού συμβουλίου για την παιδεία με την παρουσία φορέων της σχολικής κοινότητας, για να συζητήσουμε με ειλικρίνεια τα θέματα που έχουν προκύψει και πρέπει ως Δήμος να δώσουμε λύση. Να συζητήσουμε επί της ουσίας για το καλό των παιδιών μας και να σταματήσουμε να ψάχνουμε τους φανταστικούς εχθρούς που καταδιώκουν συνεχώς τη δημοτική αρχή. Αυτό το αφήγημα για εχθρούς και παρατάξεις που θέλουν να πλήξουν το κύρος της δημοτικής αρχής μετά από δυόμιση χρόνια διοίκησης Βοσκόπουλου, έχει κουράσει και δεν γίνεται πια πιστευτό.

Ας ξεκινήσουμε να συζητάμε επιτέλους για την καθημερινότητα και για το τώρα της πόλης, των δημοτών  και κυρίως των παιδιών μας.