Δήμαρχε μην πανικοβάλλεσαι Νο2                   ή αλλιώς                                      ο Δήμαρχος είναι ακόμα σε πανικό

Δήμαρχε μην πανικοβάλλεσαι Νο2 ή αλλιώς ο Δήμαρχος είναι ακόμα σε πανικό

Δεν πέρασαν ούτε 15 μέρες και ο πανικοβλημένος Δήμαρχος ξαναχτύπησε! Μετά τις συκοφαντίες και τη λάσπη που εκτόξευσε εναντίον της Συνεργασίας Πολιτών Καισαριανής στην προσπάθειά του να δυναμιτίσει το κλίμα και να συσπειρώσει το κομματικό του ακροατήριο, επανήλθε χθες με ένα Δελτίο Τύπου που είναι ο ορισμός της διασποράς ψευδών ειδήσεων – αυτής της μάστιγας που βλέπουμε μέρα με τη μέρα να εξαπλώνεται.

         Η παράταξή μας διοργάνωσε την Κυριακή 31 Μαρτίου ανοιχτή συζήτηση για τα σχολεία της γειτονιάς μας στο Δημαρχείο Καισαριανής, όπου παρουσιάσαμε τις θέσεις μας για «σύγχρονα, δημοκρατικά και ασφαλή σχολεία». Με έκπληξη διαπιστώσαμε χθες, στις 3 Απριλίου, ότι ο Δήμαρχος εξέδωσε Δελτίο Τύπου όπου αποκαλύπτει όλος χαρά τα… επικίνδυνα σχέδιά μας (!!!) τα οποία, ούτε λίγο ούτε πολύ, είναι να οικοδομήσουμε σχολεία μέσα στον ιστορικό χώρο του Σκοπευτηρίου!! Ευτυχώς που ο κ. Σταμέλος δεν έβγαλε το Δελτίο Τύπου την Πρωταπριλιά διότι θα έμοιαζε με κακόγουστο πρωταπριλιάτικο αστείο!

         Στο εν λόγω Δελτίο Τύπου ο κ. Σταμέλος παραθέτει αυτούσια αποσπάματα από τοποθετήσεις κάποιων ομιλητών τα οποία δεν έχουν δημοσιευτεί πουθενά… Δεν γνωρίζουμε πώς έφτασε στα χέρια του κ. Σταμέλου υλικό από την εκδήλωσή μας… Αυτό που μας προξενεί όμως περισσότερο εντύπωση είναι ότι  το Δελτίο Τύπου του Δημάρχου δεν παραθέτει αυτολεξεί και μέσα σε εισαγωγικά τα λόγια της επικεφαλής μας Άννας Παραγυιού, όπως κάνει για άλλους ομιλητές! Αντιθέτως, της αποδίδει λόγια που δεν ειπώθηκαν ποτέ, νοήματα που μόνο ένα νοσηρό μυαλό θα σκεφτόταν. Αφού με κάποιον άγνωστο τρόπο έφτασε στα χέρια του κ. Σταμέλου υλικό της εκδήλωσης, γιατί δεν παραθέτει αυτούσια τα όσα είπε η Άννα Παραγυιού; Γιατί δεν παραθέτει λέξη προς λέξη αποσπάσματα από την τοποθέτηση της επικεφαλής μας; Μήπως γιατί η Άννα Παραγυιού είπε το ακριβώς αντίθετο;

          Μήπως τελικά το υλικό ήταν λειψό και οι καλοθελητές εξέθεσαν τον Δήμαρχο; Ή εν γνώσει του συμμετέχει στη σπίλωση της Άννας Παραγυιού και της Συνεργασίας Πολιτών Καισαριανής; Ας το κρίνει ο ίδιος. Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Σταμέλος είναι υπόλογος βαρύτατου πολιτικού και ηθικού ατοπήματος. Εφόσον ο ίδιος ο Δήμαρχος αδυνατεί να διοργανώσει έστω μία (μόνο μία!) εκδήλωση για θέματα που απασχολούν τους/τις πολίτες της Καισαριανής, είναι ευπρόσδεκτος  να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις της Συνεργασίας Πολιτών. Τουλάχιστον τότε δεν θα εκτίθεται πουλώντας στον λαό της Καισαριανής σανό και παραμύθια που δεν έχουν δράκο!

          Να υπενθυμίσουμε ότι, δυστυχώς για τον Δήμαρχο, στην εκδήλωση εκτός από καθηγητές των σχολείων μας και εκπροσώπους τοπικών φορέων, παρευρίσκονταν και δημοσιογράφοι οι οποίοι έχουν καταγράψει την ομιλία της Άννας Παραγυιού και τις θέσεις της παράταξής μας. Μήπως ένα «συγγνώμη, λάθος» θα ήταν τελικά σωτήριο;

          Να υπενθυμίσουμε επίσης ότι, την ιστορική μέρα που η Κυβέρνηση της Αριστεράς παρέδωσε το Σκοπευτήριο στον λαό της Καισαριανής, δικαιώνοντας έτσι τους πολυετείς αγώνες του, η παράταξή μας ήταν παρούσα μαζί με όλες τις άλλες παρατάξεις της ελάσσονος αντιπολίτευσης. Εκείνη τη μέρα ο Δήμαρχος επέλεξε να κάθεται στην Πλατεία Καισαριανής. Επομένως, αν κάποιοι γνωρίζουν καλά ότι ο νόμος απαγορεύει ρητώς την ανέγερση κτιρίων μέσα στον ιστορικό χώρο του Σκοπευτηρίου, αυτοί είναι η Συνεργασία Πολιτών και οι άλλες παρατάξεις, όχι ο κ. Σταμέλος. Άρα, οι όποιες παρεμβάσεις, μπορούν να γίνουν μόνο εντός των υφιστάμενων σχολείων, όπως ακριβώς τόνισε επανειλημμένως η Άννα Παραγυιού στην εκδήλωσή μας.

         Προσπαθούμε να ερμηνεύσουμε τη στάση του Δημάρχου. Ίσως είναι μια φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων. Έχει αναλώσει ολόκληρη τη θητεία του (4,5 χρόνια σχεδόν!) στην καταστροφολογία και είναι λογικό προεκλογικά να αναλώνεται σε ύβρεις, σε συκοφαντίες, στην κατασκευή ψευδών ειδήσεων. Ίσως πάλι είναι η απλή αναλογική που έχει μετατραπεί σε γόρδιο δεσμό για τη Λαϊκή Συσπείρωση και της προκαλεί εκνευρισμό: οσμίζονται ότι οι εκλογές δεν θα έχουν καλή έκβαση. Σε κάθε περίπτωση συνιστούμε ψυχραιμία. Εκλογές είναι, θα περάσουν!               

             Τέλος, θα θέλαμε να απευθύνουμε από εδώ μια πρόσκληση στον Δήμαρχο, κ. Ηλία Σταμέλο:

           Δήμαρχε, δεν θέλουμε να επανέλθουμε με νέα ανακοίνωση «Δήμαρχε μην πανικοβάλλεσαι Νο3». Ως Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής έχουμε βγάλει τα συμπεράσματά μας: στη θητεία της η Λαϊκή Συσπείρωση δεν είχε ως προτεραιότητα την Καισαριανή και τους ανθρώπους της, αλλά το κόμμα. Γι’ αυτό και ο απολογισμός μετά από 4,5 χρόνια είναι πενιχρός – χωρίς να παραγνωρίζουμε τις δυσκολίες και τα εμπόδια που πράγματι υπάρχουν και αντιμετώπισε η Δημοτική Αρχή.

             Εμείς ως Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής τον επόμενο 1,5 μήνα και μέχρι τις εκλογές έχουμε προγραμματίσει να συνεχίσουμε τις δράσεις και τις εκδηλώσεις μας γιατί θέλουμε να παρουσιάσουμε στους πολίτες της Καισαριανής τις θέσεις μας, το σχέδιό μας. Δεν έχουμε χρόνο να ασχολούμαστε με ψευδείς ειδήσεις, συκοφαντίες και δολοφονίες χαρακτήρων. Ούτε σκοπεύουμε να μπούμε σε έναν χαρτοπόλεμο ανακοινώσεων και εντυπώσεων.

Σε προσκαλούμε λοιπόν να διοργανώσουμε μια δημόσια συζήτηση στην οποία θα ανταλλάξουμε και θα αντιπαραθέσουμε απόψεις. Και εκεί να μας πεις κατά πρόσωπο ότι η Συνεργασία Πολιτών θέλει να σηκώσει κτίρια μέσα στον ιστορικό χώρο του Σκοπευτηρίου.

Αναμένουμε την απάντησή σου.

ΥΓ1: Η ομιλία της Άννας Παραγυιού και οι αληθινές θέσεις της Συνεργασίας Πολιτών για τα σχολεία και την παιδεία έχουν αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στην ιστοσελίδα της παράταξης.

ΥΓ2: Από τα στοιχεία του Γραφείου Προσωπικού του Δήμου Καισαριανής, προκύπτει ότι το όνομα του υπαλλήλου που αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου δεν είναι «Μποτίνος», αλλά Μπουντίνος Αναστάσιος (Τάσος), αποσπασμένος στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Καλό είναι να γνωρίζουμε τα ονόματα των δημοτικών υπαλλήλων.

ΥΓ3: Το ποια ήταν η συμβολή του Τάσου Μπουντίνου στις μελέτες του 2015 και του 2019, στο πρόγραμμα «Άθληση για Όλους» στο Γυμναστήριο Καισάριον, στα 3 ανοιχτά γυμναστήρια που θα γίνουν στα Ξύλινα, στο Σκοπευτήριο και στην Αλεξάνδρου, όλοι οι παροικούντες τη γνωρίζουν.

ΥΓ4: Τα χρήματα που πήρε ο Δήμος από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» δεν είναι 170.000€, όπως αναγράφεται στο Δελτίο Τύπου, αλλά 176.012,25€.

ΥΓ5: Τα χρήματα που πήρε ο Δήμος για το Γ. Μελισσηνός δεν είναι 50.000€, όπως αναγράφεται στο Δελτίο Τύπου, αλλά 38.890€.