Συνεντεύξεις της Άννας Παραγυιού

Κυριακάτικη Εφημερίδα "Η Αυγή"

Κυριακάτικη Εφημερίδα "Η Αυγή"

Αννα Παραγυιού: Να κάνουμε την Καισαριανή ζωντανό εργαστήρι αντιφασιστικής μνήμης

Διαβάστε τη

Να κάνουμε την Καισαριανή ζωντανό εργαστήρι αντιφασιστικής μνήμης

Εφημερίδα ''Η εποχή''

Εφημερίδα ''Η εποχή''

“Θέλουμε να ενδυναμώσουμε την κοινωνική πολιτική του Δήμου και να τη διευρύνουμε.”

Διαβάστε τη

Θέλουμε να ενδυναμώσουμε την κοινωνική πολιτική του Δήμου και να τη διευρύνουμε. Οραματίζομαι μια Καισαριανή που αντιμάχεται ενεργά το σκοταδισμό, την αδράνεια, το ρατσισμό και το φασισμό στην όποια εκδοχή τους. Μια πόλη του «εμείς», δηλαδή τη Δικιά μας πόλη με το «Δ» κεφαλαίο.

Σε μια ιστορική γειτονιά όπως η Καισαριανή, το αντιφασιστικό μήνυμα πρέπει να είναι ξεκάθαρο και γι’ αυτό το δικό μας πρόταγμα είναι η Καισαριανή να συνεχίσει να δίνει μάχες απέναντι στον φασισμό και παράλληλα να είναι μια πόλη φιλική, καθαρή, προσβάσιμη στα άτομα με αναπηρίες.

Η τοπική αυτοδιοίκηση και η συμμετοχή της νεολαίας μέσα από τα μάτια και το πρόγραμμα των νεαρότερων υποψήφιων δημάρχων

Ενθέματα της Κυριακάτικης Αυγής

Ενθέματα της Κυριακάτικης Αυγής

Από τα Ενθέματα της σημερινής Κυριακάτικης Αυγής με ρωτήσανε:

Πως θα αυξηθεί η συμμετοχή των πολιτών στη διακυβέρνηση των δήμων; Προτίθεστε να υιοθετήσετε το εργαλείο του συμμετοχικού προϋπολογισμού;

Ο συμμετοχικός προϋπολογισμός αποτελεί ταυτοτικό χαρακτηριστικό της παράταξής μας. Ουσιαστικά η εφαρμογή του δημιουργεί μια χαραμάδα για το πέρασμα προς πιο αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες διοίκησης της πόλης, οι οποίες κατοχυρώνονται από την αρχή της εγγύτητας που διαπνέει την τοπική αυτοδιοίκηση και βρίσκονται σε πολιτική αντιστοιχία με τη θεσμοθέτηση της απλής αναλογικής ως συστήματος εκλογής των δημοτικών συμβουλίων.
Η ελλιπής χρηματοδότηση του Δήμου μας, καθιστά ουτοπική προς το παρόν τη διευρυμένη υλοποίηση του αλλά παραμένει εφικτή η υιοθέτησή του σε τομείς όπως η παιδεία και ο αθλητισμός. Επίσης, το μοντέλο του συμμετοχικού προϋπολογισμού μπορεί να συμβάλει στην κατάρτιση ενός τεχνικού προγράμματος πιο κοντά στις ανάγκες των κατοίκων σε επίπεδο γειτονιάς.
Προεκλογικά οι παρατάξεις στην Καισαριανή χωρίζουν την πόλη σε 4-5 «διαμερίσματα» ώστε να δουλέψουν πιο αποτελεσματικά και πιο επικεντρωμένα. Αυτό το μοντέλο της χωροταξικής διαίρεσης της πόλης μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε ώστε οι κάτοικοι κάθε «διαμερίσματος» να αποφασίζουν ποια έργα θα βελτιώσουν τη ζωή τους, και όχι μόνο προς άγρα ψήφων. Αν το εφαρμόσουμε αυτό, θα έχουμε κάνει ένα σημαντικό βήμα προς την αύξηση της συμμετοχής των πολιτών στη διακυβέρνηση του Δήμου. Ενισχυτικά σε αυτό το εγχείρημα θα λειτουργήσουν, για παράδειγμα, οι νέες τεχνολογίες, οι οποίες για μας αποτελούν όρο κοινωνικής δικαιοσύνης και δημοκρατίας: η δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας διαβούλευσης, ο ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας του Δήμου με τους πολίτες μέσω ηλεκτρονικών εφαρμογών (όπως πχ το sense.city του Πανεπιστημίου Πατρών) αποκεντρώνουν το δημαρχοκεντρικό σύστημα εξουσίας προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Εφημερίδα Επικοινωνία ''Βύρωνα-Καισαριανή''

Εφημερίδα Επικοινωνία ''Βύρωνα-Καισαριανή''

Η πρώτη ανακοινωθείσα γυναίκα υποψήφια δήμαρχος στην 85χρονη ιστορία του Δήμου Καισαριανής

Διαβάστε την

Θα είμαστε η Δημοτική Αρχή όλων των πολιτών της Καισαριανής

Εφημερίδα των Συντακτών

Εφημερίδα των Συντακτών

Άννα Παραγυιού: Μία μαθηματικός για την Καισαριανή

Τοπική εφημερίδα ''Ζω στο Τετράγωνο''

Τοπική εφημερίδα ''Ζω στο Τετράγωνο''

Μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης με την Άννα Παραγυιού και τον Σπύρο Αλεξόπουλο

Διαβάστε την

Ήμασταν θετικοί για συνεργασία σε προγραμματική βάση

Εφημερίδα "Ζω στο Τετράγωνο"

Εφημερίδα "Ζω στο Τετράγωνο"

Ερωτήματα για τη θέση της παράταξης σε σχέση με το κλείσιμο του δημοτικού γυμναστηρίου Καισάριον και για τη διοίκηση της Δημοτικής Αρχής

Διαβάστε την

Τονίζουμε και αναδεικνύουμε όλα τα προβλήματα. Υπερψηφίζουμε μόνο τις αποφάσεις που είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και βελτιώνουν την πόλη και τη ζωή των δημοτών και παράλληλα αναδεικνύουμε και ασκούμε έντονη κριτική για τις αποφάσεις που λαμβάνονται από τη δημοτική αρχή και δεν έχουν στο πρώτο πλάνο τους πολίτες και την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής στην Καισαριανή μας.