ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΥ ΜΑΡΚΟΣ

ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΥ ΜΑΡΚΟΣ

Ο Μάρκος Χατζημάρκου γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1965 στο χωριό Αγία Τριάδα της Καρπασίας, που βρίσκεται στην κατεχόμενη Κύπρο. Είναι παιδί πολύτεκνης οικογένειας.

Από το 1993 ζει μόνιμα στο Δήμο Καισαριανής όπου διατηρεί Ιδιωτικό Οδοντιατρείο. Είναι παντρεμένος με την Εκπαιδευτικό Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χιωτέλλη Γιασεμή και πατέρας τριών κοριτσιών. Είναι μέλος του Συλλόγου Τριτέκνων Καισαριανής, του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής, του Συλλόγου Κυπρίων Προσφύγων Αττικής και του Συλλόγου Κυπρίων Επιστημόνων Αττικής.

Σε ηλικία 9 ετών έζησε τον πόλεμο του 1974 και έμεινε εγκλωβισμένος μαζί με την οικογένειά του στο κατεχόμενο χωριό του μέχρι την ηλικία των 12 ετών. Τελείωσε το Δημοτικό σχολείο σε συνθήκες βάρβαρης κατοχής.
To 1977, η οικογένειά του ήταν ανάμεσα στις πολλές οικογένειες που εκδιώχθηκαν από το κατοχικό καθεστώς, λόγω του εποικισμού που γινόταν με μεταφορά πληθυσμών από την Τουρκία.
Στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου έζησε τα πρώτα χρόνια της προσφυγιάς, πρώτα στον προσφυγικό καταυλισμό στην Ορόκλινη Λάρνακας και μετέπειτα στον προσφυγικό οικισμό Καλού Χωριού Λάρνακας.

Το 1985 ήρθε στη Ελλάδα για να σπουδάσει στην Οδοντιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ. Στα χρόνια των σπουδών του ανέπτυξε πλούσια συνδικαλιστική δράση στον φοιτητικό σύλλογο της Φοιτητικής Εστίας Πανεπιστημίου Αθηνών (ΦΕΠΑ), στον Σύλλογο Φοιτητών Οδοντιατρικής Αθηνών (ΣΦΟΑ) και στον Σύλλογο Κυπρίων φοιτητών Αθήνας μέσα από τις γραμμές της ΚΝΕ, του ΚΚΕ και της φοιτητικής παράταξης Προοδευτική του ΑΚΕΛ. Αποχώρησε από το ΚΚΕ το 1991 λόγω διαφωνιών και παρέμεινε όλα τα χρόνια ανέντακτος στο χώρο της Αριστεράς.

Μαζί με τον Μάρκο θα δουλέψουμε για να αναδείξουμε την ιστορία και τους αγώνες της πόλης μας! Μαζί με τον Μάρκο θέλουμε να κερδίσουμε ένα μεγάλο στοίχημα: οι νέες γενιές να μάθουν την πλούσια ιστορία της Καισαριανής, της πόλης της προσφυγιάς και της Αντίστασης! Προχωράμε μαζί!

#spkes2019