ΚΟΛΟΒΟΥ ΚΑΤΙΑ

ΚΟΛΟΒΟΥ ΚΑΤΙΑ

Η Κάτια Κολοβού γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Άρτα και ζει στην Αθήνα από το 1990.
Σπούδασε Γαλλική γλώσσα και Φιλολογία στη Φιλοσοφική σχολή του Α.Π.Θ. Συνέχισε τις σπουδές της στο Παρίσι. Απέκτησε πτυχίο “Maîtrise” στα Σύγχρονα Γράμματα από το Πανεπιστήμιο Sorbonne Nouvelle, Paris III και μεταπτυχιακό “D.E.A.” στην Κοινωνιολογία της Πληροφόρησης και της Επικοινωνίας από το Πανεπιστήμιο Jussieu, Paris VII.
Ταυτόχρονα εργαζόταν στο τμήμα επικοινωνίας του Μουσείου Έρευνας και Τεχνολογίας “Cité des Sciences et de l’ Industrie- La Villette”.

Από το 1991 διδάσκει σε Γυμνάσια και Λύκεια της επαρχίας και της Αττικής και από το 2001 στα σχολεία της Καισαριανής.

Οι εκπαιδευτικές δράσεις που υλοποιεί συνεισφέρουν στο άνοιγμα του σχολείου στην τοπική κοινωνία και παράλληλα εμψυχώνουν και ενδυναμώνουν τους μαθητές και τις μαθήτριες.Τους προετοιμάζουν να γίνουν συνειδητοποιημένοι πολίτες, να συμμετέχουν ενεργά και να δίνουν λύση στα προβλήματα της πόλης.

Συμμετείχε στην θεατρική ομάδα του Δήμου Καισαριανής, είναι μητέρα δύο παιδιών και σύζυγος του Λάμπρου Δράκου, εκπαιδευτικού στο 10ο ΕΠΑ.Λ. Αθήνας.

Μαζί με την Κάτια θέλουμε να δημιουργήσουμε ασφαλή και δημοκρατικά σχολεία! Μαζί με την Κάτια έχουμε όραμα και στόχο να κάνουμε την Καισαριανή πόλη δημιουργική και συμμετοχική για τους νέους και τις νέες, πόλη για όλους! Προχωράμε μαζί!

#spkes2019