ΔΕΛΗΣΤΑΘΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΔΕΛΗΣΤΑΘΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ο Αλέξανδρος Δεληστάθης ζει στην Καισαριανή τα τελευταία 14 χρόνια με τη σύντροφο και την κόρη του. Γεννημένος το 1967 με παιδαγωγικές σπουδές ξεκίνησε να εργάζεται το 1992 στο συντονισμό και τη διαχείριση συγχρηματοδοτούμενων έργων στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής και της ισότητας των φύλων. Έχει συνεργαστεί με πολλούς φορείς (Τοπική Αυτοδιοίκηση, ΑΕΙ, Ερευνητικά Κέντρα, ΜΚΟ, οργανισμούς του Δημοσίου, εταιρίες συμβούλων) με σκοπό να υποστηρίξει το σχεδιασμό και την εφαρμογή πολιτικών και δράσεων προς όφελος ευάλωτων ομάδων πληθυσμού όπως άνεργοι, μονογονεϊκές οικογένειες, άτομα με αναπηρία, πρόσφυγες, μετανάστες, θύματα έμφυλης βίας, κ.α.
Από το 2015 αξιοποιεί αυτή τη μακρόχρονη εμπειρία σε θεσμικό πλέον επίπεδο, ως αντιπρόεδρος του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας. Από αυτή τη θέση συμμετέχει στο σχεδιασμό κεντρικών πολιτικών αναφορικά με την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών, την ίση συμμετοχή των γυναικών σε θέσεις ευθύνης, τη συμφιλίωση επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, την αντιμετώπιση των διακρίσεων με βάση την ταυτότητα φύλου, κ.α.
Παράλληλα, διατηρεί επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον κλάδο πώλησης ανακυκλωμένων προϊόντων, συμβάλλοντας στην προαγωγή νέων οικολογικών προτύπων στη διαχείριση απορριμάτων και κατανάλωσης.

Μαζί με τον Αλέξανδρο θα δουλέψουμε για μια Καισαριανή που θα μας συμπεριλαμβάνει όλους και όλες! Μια πόλη ασφαλή, δίκαιη και αλληλέγγυα για τους κατοίκους της ανεξάρτητα από το φύλο, την ηλικία, την καταγωγή ή το σεξουαλικό προσανατολισμό τους! Προχωράμε μαζί!

#spkes2019