Συζητάμε για τα σχολεία της γειτονιάς μας

Συζητάμε για τα σχολεία της γειτονιάς μας

Επερχόμενες εκδηλώσεις 31 Mar 2019
  Αιίθουσα Εκδηλώσεων Δημαρχείου Καισαριανής (Βρυούλων και Κλαζομενών)
  12:00 PM - 02:00 PM
  Εχει πραγματοποιηθεί

  Tην Κυριακή 31 Μαρτίου στις 12.00μμ σας προσκαλούμε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Καισαριανής (Βρυούλων και Κλαζομενών) για να συζητήσουμε για τα σχολεία της γειτονιάς μας.

  Στα σχολεία της Καισαριανής φοιτούν χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες, διδάσκουν εκατοντάδες εκπαιδευτικοί. Εκεί βρίσκεται το μέλλον της πόλης μας.

  Η παροχή δημόσιας και δωρεάν Παιδείας είναι το ύψιστο χρέος κάθε Δημοκρατικής Πολιτείας.  Στόχος μας είναι η σταθερή και συνεχής αναβάμθιση της. Γνωρίζουμε πως τα σχολεία της γειτονιάς μας το έχουν ανάγκη. Καλούμε τους γονείς των παιδιών και των εφήβων, τους μαθητές και τις μαθήτριες, τους εκπαιδευτικούς να συμβάλλουν σε αυτή την προσπάθεια.

  Θέλουμε να καταγράψουμε τα προβλήματα, να σκεφτούμε και να συζητήσουμε πώς θα αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες που μας παρουσιάζονται, να βρούμε μαζί τον τρόπο να διεκδικήσουμε περισσότερα.

  Θέματα της συζήτησή μας οι υποδομές και ο εξοπλισμός τους, η ασφάλεια τους, η αισθητική και η προσβασιμότητά τους, η έγκαιρη επισκευή και συντήρησή τους. Τα σχολικά γεύματα και η προσχολική αγωγή. Η ψυχολογική υποστήριξη και συμβουλευτική μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων. Ο επαγγελματικός προσανατολισμός. Το άνοιγμα και η διάδραση των σχολείων με την κοινωνία.

  Μαζί μας σε αυτή την συζήτηση θα είναι:

  Ιωάννης Χαρωνίτης [Διευθύνων Σύμβουλος της Δημόσιας Εταιρείας Κτιριακών Υποδομών]

  Χαράλαμπος Λόντος [Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Αττικής]

  Για να κάνουμε τα σχολεία της πόλης μας ομορφότερα!