Σχόλιο της Συνεργασίας Πολιτών Καισαριανής για την παραχώρηση των δύο παιδικών χαρών στον ΣΠΑΥ

Σχόλιο της Συνεργασίας Πολιτών Καισαριανής για την παραχώρηση των δύο παιδικών χαρών στον ΣΠΑΥ

Για να μην παρεξηγούμαστε!

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης 22/2/2022 πρώτο θέμα ήταν η παραχώρηση των δύο παιδικών χαρών που βρίσκονται στον χώρο του Σκοπευτηρίου στον ΣΠΑΥ για μια πενταετία, όπως είναι προαπαιτούμενο γα να χρηματοδοτηθεί η ανακατασκευή τους από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Ως Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής και με ένα συνολικό σκεπτικό το οποίο εκθέσαμε στο ΔΣ υπερψηφίσαμε το θέμα αυτό.

Την επομένη μέρα, Τετάρτη 23/2/2022 ο Δήμαρχος Καισαριανής έβγαλε ανακοίνωση επί του θέματος, την οποία αφού διαβάσαμε θα θέλαμε να βάλουμε κάποια πράγματα στη θέση τους:

  1. Για μια ακόμα φορά ο κ. Βοσκόπουλος χρησιμοποίησε τη σελίδα του Δήμου ως «όχημα» έκφρασης προσωπικών θέσεων και απόψεων. Ο Δήμος Καισαριανής δε μπορεί να βγάζει ανακοινώσεις και ως θεσμός να καταφέρεται εναντίον δημοτικών παρατάξεων και εκπροσώπων τους. Αυτό μπορεί να το κάνει ο κ. Βοσκόπουλος από τον προσωπικό του λογαριασμό ή η παράταξή του από τη σελίδα της στα social media. Με αυτή την τακτική ο Δήμαρχος δείχνει ότι θεωρεί ότι έχει κάποιου τύπου ιδιοκτησιακό καθεστώς με το Δήμο. Να του υπενθυμίσουμε ότι στον πρώτο γύρο των εκλογών του 2019 τον επέλεξε περίπου το 29% των πολιτών και τον κατέταξε στη 2η θέση. Το υπόλοιπο 71%, που εκπροσωπείται από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, δεν είμαστε σίγουροι/ες πόσο χαρούμενο είναι με το να βλέπει τη σελίδα του Δήμου του να κάνει αναρτήσεις που μόνο στόχο έχουν να διχάσουν και να δημιουργήσουν πόλωση στην πόλη μας. Αρκεί μια ματιά σε όσα έχουν γραφεί κάτω από τη συγκεκριμένη ανάρτηση για να καταλάβει κανείς τις αντιδράσεις που προκάλεσε. Μας θλίβει αυτή η τακτική που έρχεται από πολύ παλιά και φαίνεται ότι είναι δύσκολο για κάποιους να την εγκαταλείψουν. Θα συστήναμε λοιπόν στον κ. Βοσκόπουλο να μην μπερδεύει τον θεσμικό με τον παραταξιακό του ρόλο.
  2. Στη εν λόγω συνεδρίαση του ΔΣ για μια ακόμα φορά το δημοτικό συμβούλιο βρέθηκε αντιμέτωπο με τη στάση απαξίωσης που μας έχει συνηθίσει ο κ. Βοσκόπουλος. Κι ας εφευρίσκει εκ των υστέρων επιχειρήματα. Τα γεγονότα τον διαψεύδουν. Για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι/ες: Η απόφαση για την υποβολή πρότασης από τον ΣΠΑΥ στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης πάρθηκε πολλούς μήνες πριν. Παρότι προέβλεπε τη συμμετοχή της Καισαριανής, το Δημοτικό Συμβούλιο ή η Οικονομική Επιτροπή ποτέ δεν ενημερώθηκαν. Ούτε καν τον Οκτώβριο του 2021 (!!) που εκδόθηκε και η απόφαση ένταξης του έργου. Πότε ενημερώθηκε το ανώτατο όργανο της πόλης; Μόλις στην προηγούμενη συνεδρίαση στις 10/2/2022. Και έγινε σοφότερο; Όχι βέβαια. Ούτε ένα σχέδιο παραχωρητηρίου, ούτε μια αναφορά στον προϋπολογισμό, ούτε καν μια εξήγηση για το τι σημαίνει η παραχώρηση στον ΣΠΑΥ σε σχέση με την ανεμπόδιστη χρήση των παιδικών χαρών από τους πολίτες ή αν ο ΣΠΑΥ θα τις χρησιμοποιεί και για δικές του εκπαιδευτικές ή άλλες ανάγκες. Ερωτήματα τα οποία έθεσε η Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής αλλά και οι άλλες παρατάξεις. Και αντί απαντήσεων, ανακρίβειες. Ότι δήθεν συμμετέχουν και οι 11 δήμοι, ενώ σε αυτό το έργο συμμετέχουν οι 9. Ότι το ποσό που προβλέπεται για την Καισαριανή είναι 300.000… «στο περίπου». Ότι μπορούμε να ανακαλέσουμε την παραχώρηση ανά πάσα στιγμή κι ας προβλέπει διαφορετικά η απόφαση ένταξης. Και όλα αυτά με αοριστολογίες, σα να μην  υπάρχουν τεχνικά δελτία, σα να μην υπάρχουν εγκεκριμένοι προϋπολογισμοί. Αλλά προφανώς το Δημοτικό Συμβούλιο είναι για τον κ. Βοσκόπουλο ένα όργανο που απλά πρέπει να προσυπογράφει τις δικές του αποφάσεις χωρίς να χρειάζεται να γνωρίζει τι υπογράφει.
  3. Ως Παράταξη έχουμε αποφασίσει να στηρίζουμε δράσεις που βελτιώνουν τις υποδομές της πόλης μας. Όσο και αν διαφωνούμε με την τακτική, όσο και αν μας ανησυχεί η κρυψίνοια του κ. Βοσκόπουλου και της υπόλοιπης δημοτικής αρχής. Όπου διακρίνουμε πραγματικούς κινδύνους για την πόλη δε φοβόμαστε να ψηφίσουμε αρνητικά. Όπου έχουμε αμφιβολίες τοποθετούμαστε κριτικά και αποφασίζουμε στα όργανά μας για το αν θα δώσουμε θετική ή αρνητική ψήφο. Κι εκεί είναι η μεγάλη μας διαφορά με τον κ. Βοσκόπουλο. Δεν παλεύουμε για την προσωπική μας ανάδειξη. Δεν υπολογίζουμε ψήφους και συμμαχίες. Με αγωνία, με γνώση, με συνέπεια προσπαθούμε να λειτουργούμε προς όφελος της πόλης μας. Είτε είμαστε «βέροι καισαριανιώτες» είτε «ξένοι» – όπως πολλές φορές η δημοτική αρχή διαχωρίζει τους πολίτες- μας ενώνει η αγάπη για αυτόν τον τόπο που επιλέξαμε να ζούμε. Αυτός είναι και ο λόγος που αν κάποιος/α ανατρέξει στις ανακοινώσεις που έχουμε βγάλει στα δυόμιση χρόνια της θητείας του παρόντος Δημοτικού Συμβουλίου, θα προσέξει ότι η πλειοψηφία τους είναι μετά από αποφάσεις που έχουμε στηρίξει. Γιατί ΠΑΝΤΑ θα ψηφίζουμε για το καλό της πόλης, και ΠΑΝΤΑ θα στηλιτεύουμε τα κακώς κείμενα στον τρόπο διαχείρισης, ακόμα και επί του ιδίου θέματος.