Συνάντηση με τους Παλαίμαχους του Εθνικού Αστέρα

Την Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου, συναντηθήκαμε με τους παλαίμαχους του Εθνικού Αστέρα προκειμένου να συζητήσουμε τις πρωτοβουλίες που έχουν αναλάβει ώστε να ξαναφέρουν στο προσκήνιο το καισαριανιώτικο ποδόσφαιρο και την ιστορία του. Διότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι δίπλα στην ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της πόλης, στέκεται ο τρίτος πυλώνας της ταυτότητάς της: η αθλητική της παράδοση, με τα δύο ιστορικά της σωματεία, τον Εθνικό Αστέρα και τη Νήαρ Ηστ. Αυτές οι ομάδες, από κοινού με τις υπόλοιπες, ήταν το καμάρι της φτωχομάνας Καισαριανής στην περίοδο του μεσοπολέμου αλλά και στα δύσκολα μεταπολεμικά χρόνια. Από εκεί αντλούσε την υπερηφάνεια της η συνοικία μας.

Σήμερα οι παλαίμαχοι ξαναπιάνουν το νήμα του ένδοξου παρελθόντος για να το συνδέσουν με το παρόν και το μέλλον. Είδαμε ανθρώπους που έχουν όρεξη και μεράκι να εργαστούν για το άθλημα της καρδιάς τους, ανθρώπους με όραμα και πάθος για τη γειτονιά μας. Περπατήσαμε μαζί τους στους χώρους του γηπέδου Μ. Κρητικόπουλος και μας «ξενάγησαν» στις αθλητικές εγκαταστάσεις μέσα από τα δικά τους μάτια. Μιλήσαμε για το Μουσείο Ποδοσφαίρου της Καισαριανής, το Πάρκο των Διεθνών, τη λειτουργικότητα και την επάρκεια των υποδομών και για πολλά άλλα ζητήματα τα οποία στο σύνολό τους αποτυπώνουν το όραμα των παλαίμαχων του Εθνικού Αστέρα για τον αθλητισμό, την ιστορία του και τη νεολαία.

Ως Συνεργασία Πολιτών στεκόμαστε στο πλευρό τους, όπως άλλωστε στεκόμαστε στο πλευρό του καθενός και της καθεμιάς που θέλει να συμβάλει στο εγχείρημα να γίνει η Καισαριανή μια πιο όμορφη, πιο ζωντανή πόλη. Μια πόλη με παρελθόν αλλά, κυρίως, με μέλλον.