Η θέση της Συνεργασίας Πολιτών Καισαριανής για το Δημοτικό Γυμναστήριο «Καισάριον»

Η θέση της Συνεργασίας Πολιτών Καισαριανής για το Δημοτικό Γυμναστήριο «Καισάριον»

Το Δημοτικό Γυμναστήριο του Δήμου Καισαριανής, «Καισάριον», αποτελεί για πάνω από 23 χρόνια σημείο αναφοράς για τον μαζικό και προσιτό στον δημότη και στην δημότισσα αθλητισμό, στην πόλη μας.

Από την αρχή της λειτουργίας του και μέχρι το 2010 ήταν απόλυτα πετυχημένο τόσο από αθλητικής απόψεως, αφού χιλιάδες συνδημότες μας το προτιμούσαν για την καθημερινή τους άσκηση, όσο και από διαχειριστικής απόψεως και αυτό είχε ως αποτέλεσμα το οικονομικό του πλεόνασμα να διατίθεται για αθλητικούς σκοπούς της πόλης. Από το 2010 και μετά, κυρίως λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά και της κατάργησης του Αθλητικού Δημοτικού Οργανισμού Καισαριανής (ΑΔΟΚ), του νομικού προσώπου του Δήμου που επόπτευε μαζί με την ΝΗΑΡ ΗΣΤ, μέσω πενταμελούς επιτροπής τη λειτουργία του, ο αριθμός των αθλούμενων μειωνόταν σταθερά και παράλληλα εμφανίσθηκαν προβλήματα οικονομικής και διαχειριστικής φύσεως, που οδήγησαν στην υπερχρέωση του ιστορικού σωματείου της Νήαρ Ήστ, που είχε αναλάβει εξαρχής την οικονομική διαχείριση και το προσωπικό (γραμματεία, λογίστρια, καθαρίστρια και γυμναστές) ως υπαλλήλους της.

Πρέπει να διευκρινίσουμε ότι από την αρχή της λειτουργίας του «Καισάριον» και για να ξεπεραστούν τα προβλήματα που εμπόδιζαν το εγχείρημα να ξεκινήσει υπό την εποπτεία του Δήμου, προκρίθηκε ως αναγκαία λύση να αναλάβει η Νήαρ Ήστ τη λειτουργία του, με δυο συνεχόμενα μνημόνια συνεργασίας (1997,1999). Σήμερα, όμως, το σωματείο θέλει να αποτινάξει από επάνω του το «βαρίδι» που λέγεται «Καισάριον», το οποίο του προκαλεί μεγάλη οικονομική αιμορραγία, οι εργαζόμενοι/ες είναι μετέωροι/ες και κάποιοι/ες από αυτούς είναι ακόμα και απλήρωτοι/ες.

Ο Δήμος Καισαριανής λοιπόν καλείται πια άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις να λύσει το γόρδιο δεσμό του Δημοτικού Γυμναστηρίου «Καισάριον».

Η θέση της ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ήταν και είναι ξεκάθαρη χωρίς αστερίσκους και σκοτεινά σημεία. Πρέπει να δοθεί λύση στο πρόβλημα ΧΘΕΣ. Και λύση μπορεί να είναι μόνο αυτή που θα περιλαμβάνει ΟΛΑ τα παρακάτω σημεία:

  • Να τερματιστεί άμεσα κοινή συναινέσει το Μνημόνιο Συνεργασίας Δήμου Καισαριανής-Νήαρ Ήστ
  • Να εξασφαλιστεί η συνέχιση λειτουργίας του Γυμναστηρίου «Καισάριον» με χαμηλή-προσιτή συνδρομή, ως κοινωνική παροχή του Δήμου προς τους δημότες και τις δημότισσες
  • Να εξασφαλισθεί η συνέχιση της εργασίας, ΟΛΩΝ των εργαζομένων στο γυμναστήριο
  • Να προσκομισθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καισαριανής έγγραφες διαβεβαιώσεις, όλων των εργαζομένων στο γυμναστήριο, ότι συναινούν στην  προτεινόμενη λύση
  • Να εξοφληθούν πλήρως τα δεδουλευμένα τους και οι ασφαλιστικές τους εισφορές
  • Να γίνει οικονομοτεχνική μελέτη και να συνταχθεί Σχέδιο Λειτουργίας του Γυμναστηρίου από τον διάδοχο φορέα, ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες να επαναληφθούν τα ίδια προβλήματα στο μέλλον
  • Να βρεθεί το συντομότερο δυνατόν καταλληλότερος χώρος που θα στεγάσει το γυμναστήριο