Επιστολή των δημοτικών συμβούλων της παράταξής μας προς τον Πρόεδρο του ΔΣ για την συμβολική τους αποχή από την συνεδρίαση του ΔΣ στις 17/6/2021

Επιστολή των δημοτικών συμβούλων της παράταξής μας προς τον Πρόεδρο του ΔΣ για την συμβολική τους αποχή από την συνεδρίαση του ΔΣ στις 17/6/2021

Προς:
τον Πρόεδρο του Δημοτικού
Συμβουλίου του Δήμου Καισαριανής

Η Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής ήταν η μοναδική παράταξη που στις 30/5/2021 τοποθετήθηκε δημόσια για όσα διαδραματίστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο της 26ης Μαΐου. Στη διάρκειά του οποίου γίναμε μάρτυρες της κορύφωσης της τακτικής του Δημάρχου ως προς την αντιμετώπιση των παρατάξεων, των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης αλλά και εκπροσώπων φορέων. Ευθείες επιθέσεις, ύβρεις και μειωτικοί χαρακτηρισμοί προς τους/τις δημοτικούς συμβούλους, αλλά και ειρωνική διάθεση προς όποιον/α διαφωνεί με τον «χρηστό» τρόπο διοίκησης του Δήμου, αδιαφορώντας για τον θεσμικό ρόλο που μπορεί να κατέχει.

Η Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής εξέφρασε άμεσα τον προβληματισμό και τη διαφωνία της για την συνεχιζόμενη απαξίωση και περιθωριοποίηση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης αλλά και την έλλειψη δημοκρατικού διαλόγου λόγω των τηλεδιασκέψεων. Δηλώσαμε, δε, πως δεν θα ανεχτούμε  πλέον τέτοιες συμπεριφορές. Δεν ανεχόμαστε πατερναλιστικές, σεξιστικές και «βαριάς αντρίλας» συμπεριφορές από τον κ. Βοσκόπουλο. Δεν ανεχόμαστε να μην συζητάει το Δημοτικό Συμβούλιο δημοκρατικά, γιατί ο κ. Βοσκόπουλος, βολεύεται με τις τηλεδιασκέψεις και τις κάμερες. Η επίκληση της εγκυκλίου για τις μη δια ζώσης συνεδριάσεις, από τη διοίκηση και από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι ξεκάθαρα προσχηματική.

Στην περίπτωση που η δημοτική αρχή επιθυμεί να δείξει τον απαιτούμενο σεβασμό, πλέον, στο ανώτερο όργανο της πόλης, στο Δημοτικό Συμβούλιο, μπορεί να αναβάλει το προγραμματισμένο για σήμερα ΔΣ για τις 22/6, ημέρα που με βάση την επικαλούμενη εγκύκλιο, παύουν οι αναφερόμενες απαγορεύσεις. Να συνεδριάσουμε δια ζώσης, με όλα τα απαραίτητα και αναγκαία μέτρα προφανώς για την ασφάλεια όλων μας. Η λύση υπάρχει και η επιλογή της Δημοτικής αρχής είναι να μην την εφαρμόζει.

Γι’ αυτό με απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης απέναντι στους δημότες που μας εξέλεξαν αποφασίζουμε πως αν το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο δεν αναβληθεί, να απέχουμε συμβολικά από την σημερινή του συνεδρίαση, όπως θα πράξουν και άλλες δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης θέτοντας το δικό τους σκεπτικό.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Συνεργασίας Πολιτών Καισαριανής

Άννα Παραγυιού

Σταυρούλα Κουφού

Σπύρος Αλεξόπουλος