Επιστολή της παράταξής μας προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, σε σχέση με το Δελτίο Τύπου της Δημοτικής Αρχής στις 10/12/2020

Επιστολή της παράταξής μας προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, σε σχέση με το Δελτίο Τύπου της Δημοτικής Αρχής στις 10/12/2020

Καισαριανή, 11/12/2020

Προς:

Τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου

του Δήμου Καισαριανής, κ. Αντωνόπουλο Δημήτρη

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Την Πέμπτη 10/12/2020 η Δημοτική Αρχή, στην οποία μετέχετε από τη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, εξέδωσε Δελτίο Τύπου (ΔΤ) με θέμα ″Ενημέρωση για το Δημοτικό Συμβούλιο της 7ης Δεκεμβρίου″, αναφερόμενη κυρίως στο πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης του Δημοτικού Συμβουλίου (ΔΣ) περί των αναγκών των μαθητών στην τηλεκπαίδευση και λήψη σχετικής απόφασης.

Σε αυτό το ΔΤ, στο οποίο γράφονται αρκετές ανακρίβειες, υπάρχει μια πρόταση που ξεπερνάει τα όρια.

Την παραθέτουμε αυτολεξεί: ″(…)Προσπάθησε μάλιστα με την κα Παραγιού [sic] να συγκαλέσουν Δημοτικό συμβούλιο ΕΡΗΜΗΝ της δημοτικής αρχής, τρεις μόλις ημέρες πριν την τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ.

Αρχικά, κατανοούμε πως μπορεί να μην είστε εσείς ο συντάκτης, ίσως αγνοούσατε την ύπαρξή του μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο. Αλλά δεν μπορούμε να μην συμπεράνουμε από την παραπάνω πρόταση, που προφανώς και είναι ΨΕΥΔΗΣ, ότι σκοπός του συντάκτη είναι να πλήξει το κύρος της παράταξής μας: στοχοποιεί την επικεφαλής μας, αφήνοντας σαφές υπονοούμενο ότι δεν υπολογίζουμε και δεν σεβόμαστε καμία διαδικασία και πάνω από όλα το ΔΣ της πόλης μας, επιδιώκοντας να παραπλανήσετε τους πολίτες ότι δήθεν με τρόπο ″πραξικοπηματικό″ και ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ (αυτό σημαίνει το «ερήμην») της Δημοτικής Αρχής, άρα και του Προέδρου του ΔΣ, εμείς προσπαθήσαμε (!!) να συγκαλέσουμε ΔΣ.

Επιμένουμε ότι μάλλον δεν είστε εσείς ο συντάκτης του εν λόγω ΔΤ, γιατί θεωρούμε πως γνωρίζετε τον κανονισμό λειτουργίας των ΔΣ και τους τρόπους που αυτό συγκαλείται. Με βάση το αρ.74 του Ν.4555/2018 (″Κλεισθένης″), το ΔΣ μπορεί να πραγματοποιηθεί μετά από γραπτή αίτηση στην οποία αναφέρονται τα θέματα που θα συζητηθούν, από το ένα τρίτο (1/3) τουλάχιστον του συνολικού αριθμού των μελών του Συμβουλίου. Αν το Συμβούλιο δεν προσκληθεί το αργότερο μέχρι την έκτη ημέρα από την υποβολή της αίτησης, συνέρχεται ύστερα από πρόσκληση εκείνων που υπέβαλαν την αίτηση και αποφασίζει για τα θέματα, για τα οποία είχε ζητηθεί η σύγκλησή του.

Με γνώμονα όλα τα παραπάνω, από το θεσμικό ρόλο που κατέχετε και ως ο μοναδικός υπεύθυνος για την εύρυθμη και σωστή λειτουργία του ΔΣ, του ανώτερου οργάνου διοίκησης στην πόλη, θα θέλαμε να μας ενημερώσετε με γραπτή απάντηση σας, πότε η επικεφαλής μας Άννα Παραγυιού σας κατέθεσε αίτημα για σύγκληση έκτακτου ΔΣ και με ποιο τρόπο προσπάθησε να συγκαλέσει ΔΣ ΕΡΗΜΗΝ της Δημοτικής Αρχής, τρεις μόλις ημέρες πριν την τακτική συνεδρίασή του.

Γνωρίζετε πως σεβόμαστε απόλυτα τον θεσμικό σας ρόλο, όμως αυτές οι ΨΕΥΔΕΙΣ κατηγορίες είναι πολύ σοβαρές. Το ΔΤ της Δημοτικής Αρχής, στην οποία έχετε σημαντικό θεσμικό ρόλο, προσπαθεί να πλήξει την αξιοπιστία του ίδιου του οργάνου και των μελών του. Είστε υπεύθυνος για τα θέματα που αφορούν το ΔΣ και για αυτό αναμένουμε την άμεση απάντησή σας.

Ζητάμε την άμεση ανάκληση των λεγομένων του ΔΤ, που αφορούν το επίμαχο κομμάτι, από τα επίσημα μέσα επικοινωνίας του Δήμου και να αποστείλετε και την ανάκληση σε όλα τα μέσα που προωθήσατε το δελτίο τύπου.

Τέτοια ψεύδη για τόσο σοβαρά θέματα, πλήττοντας τις δημοκρατικές μας αρχές και αξίες δεν μας αφήνουν το περιθώριο να μην σκεφτούμε πως μάλλον η Δημοτική Αρχή διακατέχεται από σύνδρομο καταδίωξης και είναι εγκλωβισμένη, βλέποντας παντού φαντάσματα.

Είναι θέμα σεβασμού στο θεσμό του ΔΣ και είμαστε πεπεισμένες/οι πως ως Πρόεδρος θα φανείτε αντάξιος για ακόμα μια φορά της θέσης της οποίας κατέχετε.

Με εκτίμηση,

Άννα Παραγυιού-Επικεφαλής Συνεργασίας Πολιτών Καισαριανής, Δημοτική Σύμβουλος

Σταυρούλα Κουφού– Δημοτική Σύμβουλος

Σπυρίδων Αλεξόπουλος– Δημοτικός Σύμβουλος