Εγκαίνια εκλογικού κέντρου- Ομιλία Άννας Παραγυιού

Τα εγκαίνια του εκλογικού μας κέντρου πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 19/4/2019. Χαιρετισμό απηύθυναν οι Σπύρος Αγγέλης και Τάσος Μπουτίνος, υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι με τη ”Δύναμη Ζωής” και ο Νίκος Παππάς, Υπουργος Ψηφιακής Πολιτικής και Τηλεπικοινωνιών. Στα εγκαίνια παρευρέθηκε ο δημοτικός μας σύμβουλος Γιώργος Σοφιανόπουλος.

Φίλες και Φίλοι,

Σας καλωσορίζω και επίσημα στα γραφεία της Συνεργασίας Πολιτών που όλο αυτό το διάστημα, και για λίγο καιρό ακόμα, θα είναι το δεύτερο σπίτι μας.

Εδώ από την καρδιά της Καισαριανής φυσάει απόψε ένας άνεμος αισιοδοξίας και ελπίδας σε κάθε γειτονιά της πόλης. Η σημερινή βραδιά είναι το μήνυμα μιας Καισαριανής που θέλει να προχωρήσει μπροστά, που θέλει να ξανακερδίσει τη σχέση της με το μέλλον· είναι το μήνυμα της προοδευτικής, της δημοκρατικής Καισαριανής!

Ξεκινάμε από την κεντρική πλατεία για να φτιάξουμε κάθε γωνιά του τόπου μας, να δώσουμε πνοή σ’ αυτή την πόλη. Μια πόλη που γεννήθηκε μέσα από τη Μικρασιατική Καταστροφή και 90 χρόνια μετά ήρθε αντιμέτωπη με την οικονομική κρίση που ισοπέδωσε την κοινωνία. Αλλά η Καισαριανή θα γεννηθεί ξανά! Γιατί η Καισαριανή ξέρει να αγωνίζεται, ξέρει να δίνει αγώνες. Γιατί οι άνθρωποί της μπορούν να ονειρεύονται. Και αυτό είναι που έχει αξία. Γιατί η αξία μιας πόλης μετριέται από τα όνειρα που κάνουν οι άνθρωποί της γι’ αυτή.

Όπως έγραφε ο Όσκαρ Ουάιλντ, ένας χάρτης που δεν περιλαμβάνει την ουτοπία, δεν αξίζει να τον κοιτάξεις, διότι αφήνει απ’ έξω τη χώρα την οποία πάντα θα αναζητούν οι άνθρωποι. Και εμείς γι’ αυτό είμαστε εδώ: για να ξαναβάλουμε στον χάρτη, τα όνειρα, τις ελπίδες και τις προσδοκίες των ανθρώπων αυτής της πόλης.

Φίλες και Φίλοι,

Η Καισαριανή είναι γνωστή για τη βαριά της ιστορία και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά των Μικρασιατών προσφύγων. Από την άλλη όμως, είναι μια πόλη του 21ου αιώνα με καθημερινά προβλήματα και σύγχρονες ανάγκες. Εμείς ερχόμαστε από μακριά, γι’ αυτό μπορούμε να συνδιαλεγόμαστε με το παρελθόν. Ταυτόχρονα όμως είμαστε και το μέλλον, γι’ αυτό μπορούμε να σκεφτούμε και να σχεδιάσουμε το αύριο.

Είμαστε σήμερα εδώ γιατί μοιραζόμαστε κοινούς αγώνες, αγωνίες, γνώση και εμπειρίες. Είμαστε εδώ για να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά, να μην αφήσουμε την Καισαριανή στα χέρια της οπισθοδρόμησης και της αντίδρασης. Βγαίνουμε μπροστά για να ενώσουμε ξανά το νήμα που κάποια στιγμή κόπηκε.

Βγαίνουμε μπροστά

Για μια πόλη που θα έχει στο επίκεντρο τον άνθρωπο. Γιατί για τη Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής, όποια και αν είναι η ερώτηση, ο άνθρωπος είναι η απάντηση: ο εργαζόμενος κόσμος, οι άνεργοι, οι νέοι και οι νέες, η οικογένεια, η τρίτη ηλικία, οι μετανάστες.

Για τα Άτομα με Αναπηρία. Γιατί μια κοινωνία θεωρείται πολιτισμένη μόνο αν μπορεί να διασφαλίσει τα δικαιώματα πολιτών που δεν μπορούν να τα διεκδικήσουν μόνοι τους.

Για να φτιάξουμε σύγχρονα, ασφαλή και πάνω απ’ όλα δημοκρατικά σχολεία. Γιατί τα φοβισμένα παιδιά του σήμερα είναι οι φοβισμένοι πολίτες του αύριο. Και μια κοινωνία με φοβισμένους ανθρώπους δεν μπορεί να είναι δημοκρατική κοινωνία.

Για να κάνουμε την Καισαριανή μια σύγχρονη και έξυπνη πόλη, χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες που μας δίνουν οι νέες τεχνολογίες της πληροφορικής και επικοινωνιών.

Για μια Καισαριανή που στέκεται αλληλέγγυα στους ανθρώπους του μόχθου, στους ανθρώπους που αναζητούν μια καλύτερη ζωή, που υψώνει ανάστημα απέναντι στο βαθύ σκοτάδι του φασισμού και της μισαλλοδοξίας.

Φίλες και Φίλοι

η Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής είναι η παράταξη που οι πολίτες, τής έχουν εμπιστευτεί επανειλημμένα τη διοίκηση της πόλης. Είναι η παράταξη όπου κάθε μικρό ή μεγάλο έργο στην πόλη φέρει τη σφραγίδα της. Έχουμε λοιπόν συναίσθηση της ευθύνης και του χρέους μας να βγάλουμε ξανά την πόλη στο φως.

Και έτσι νιώθουμε την υποχρέωση να παρουσιάσουμε στον λαό της Καισαριανής το σχέδιο και τις θέσεις μας. Είμαστε η μοναδική παράταξη που πραγματοποιεί θεματικές εκδηλώσεις και δημόσιες συζητήσεις με τους πολίτες. Οι υπόλοιπες παρατάξεις αρκούνται σε ένα πάρτυ, σε ένα γκαλά, σε μια κομματική φιέστα. Φαίνεται πως η μοναδική επικοινωνία που αναπτύσσουν με τον κόσμο της Καισαριανής είναι μέσω των δημοσκοπήσεων και με στηρίξεις από φορείς που δεν έχουν καμία απήχηση στην τοπική κοινωνία.

Εμείς θα συνεχίσουμε την καθημερινή επαφή με τους δημότες και τις δημότισσες, και προσεχώς θα διοργάνωσουμε και άλλες εκδηλώσεις. Γιατί δεν φοβόμαστε να δεσμευτούμε δημόσια. Γιατί, φίλες και φίλοι, οι πολίτες εγκατέλειψαν την πολιτική όταν η πολιτική τους γύρισε την πλάτη και έγινε μικροπολιτική. Εμείς ξαναφέρνουμε την πολιτική στο προσκήνιο. Έχουμε εδώ και καιρό ανοίξει τον διάλογο με την τοπική κοινωνία για να συνδιαμορφώσουμε το κοινό μας μέλλον. Έχουμε βάλει την ατζέντα και οι υπόλοιποι μας ακολουθούν. Και γι’ αυτό η Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής θα είναι ξανά πρώτη δύναμη στην πόλη, γι’ αυτό θα κερδίσουμε στις εκλογές. Θα σας περιμένουμε ξανά εδώ, στο δεύτερό μας σπίτι, πρώτα στις 26 Μαΐου και ύστερα στις 2 Ιουνίου για να γιορτάσουμε μαζί τη μεγάλη μας νίκη, για να γράψουμε όλοι και όλες μαζί την επόμενη σελίδα στην ιστορία της πόλης μας! Για την Καισαριανή της προσφυγιάς, της αντίστασης, της γενιάς σας και της γενιάς μου, για την Καισαριανή των αγώνων και των ονείρων μας!

Θα μου επιτρέψετε να περάσω στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου μας. Σήμερα θα παρουσιάσουμε 39 υποψηφίους και τις επόμενες μέρες θα ανακοινώσουμε 2 ακόμα ονόματα για να συμπληρώσουμε τους 41 που είναι και το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο.

Νοιώθω πολύ περήφανη που αυτές οι προσωπικότητες, αυτοί οι άνθρωποι, νέα παιδιά, νέες γυναίκες και άνδρες, επαγγελματικά καταξιωμένοι/ες, γυναίκες και άνδρες που είναι ενεργοί πολίτες, καθημερινοί άνθρωποι της πόλης, άνθρωποι με εμπειρία και γνώση, άνθρωποι που έχουν διοικήσει, μου κάνουν την τιμή να μπουν μπροστά σε αυτόν τον αγώνα που έχουμε να δώσουμε! Είμαι πολύ περήφανη γιατί από τους 39 υποψηφίους οι 20 είναι γυναίκες, βλέπετε ότι κάνουμε την ισότητα πράξη. Είμαι πολύ περήφανη γιατί είναι ένα ψηφοδέλτιο που αποτελείται από ανθρώπους από όλο το φάσμα του προοδευτικού και δημοκρατικού χώρου. Επίσης οι 24 κατεβαίνουν για πρώτη φορά υποψήφιοι, έχουμε ένα ψηφοδέλτιο που είναι ανανεωμένο κατά 50% και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Η δυνατότητά μας να αντλούμε νέα μέλη, νέες υποψήφιες και νέους υποψήφιους δείχνει ακριβώς τη δύναμη, δείχνει τη δυναμική που έχει η Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής μέσα στην κοινωνία της Καισαριανής, δείχνει την απήχησή μας στους πολίτες, δείχνει γιατί θα είμαστε ξανά πρώτη δύναμη.  

Τους καλώ λοιπόν έναν έναν για να τους γνωρίσετε και να σας δώσουμε την υπόσχεση όλοι και όλες παρέα ότι από την επαύριο των εκλογών θα δουλέψουμε σκληρά για την Καισαριανή μας!

Οι υποψήφιοι και οι υποψήφιες της ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ:

  1. ΑΓΑΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ
  2. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
  3. ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ
  4. ΑΜΠΡΑΣΙ ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ
  5. ΑΝΑΒΑΛΟΓΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
  6. ΒΑΣΙΑΚΟΣ ΝΙΚΟΣ
  7. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΙΚΟΣ
  8. ΓΟΒΑΤΖΗ ΑΓΑΠΗ
  9. ΔΕΛΑΚΗ ΜΑΡΙΝΑ
  10. ΔΕΛΗΓΙΩΡΓΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
  11. ΔΕΛΗΣΤΑΘΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
  12. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΕΚΤΟΡΑΣ
  13. ΚΑΜΠΑΝΤΑΗ ΜΑΡΙΑΝΝΑ
  14. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΣ
  15. ΚΕΝΤΡΟΘΑΝΑΣΗ ΛΕΟΝΟΡΑ
  16. ΚΛΩΣΤΕΡΙΔΗ ΣΤΕΛΛΑ
  17. ΚΟΛΟΒΟΥ ΚΑΤΙΑ
  18. ΚΟΝΤΟΣΤΑΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ
  19. ΚΟΥΦΟΥ ΒΟΥΛΑ
  20. ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΥ ΜΙΝΑ
  21. ΛΑΪΟΥ ΕΛΕΝΗ
  22. ΛΟΤΣΟΥ ΒΑΣΩ
  23. ΜΑΓΚΛΑΡΗ ΑΝΝΑ
  24. ΜΑΛΙΚΙΩΣΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
  25. ΜΠΑΛΙΟΥ ΕΛΕΝΗ
  26. ΠΑΝΤΩΤΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
  27. ΠΑΠΟΥΤΣΙΔΗΣ ΘΟΔΩΡΗΣ
  28. ΠΑΠΠΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
  29. ΠΡΟΥΣΑΛΗ ΣΤΕΛΙΝΑ
  30. ΡΑΖΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
  31. ΣΤΑΘΑΚΗ ΜΑΡΘΑ
  32. ΤΖΗΜΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  33. ΤΣΙΤΣΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  34. ΦΑΦΛΙΑ ΧΡΗΣΤΙΝΑ
  35. ΧΑΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  36. ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΥ ΜΑΡΚΟΣ
  37. ΧΑΤΖΗΠΑΝΤΕΛΗ ΣΟΦΙΑ
  38. ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΒΑΣ ΜΗΝΑΣ
  39. ΨΑΡΟΓΙΑΝΝΗ ΕΙΡΗΝΗ