ΔΗΜΑΡΧΕ ΜΗΝ ΠΑΝΙΚΟΒΑΛΛΕΣΑΙ!

ΔΗΜΑΡΧΕ ΜΗΝ ΠΑΝΙΚΟΒΑΛΛΕΣΑΙ!

Η χθεσινή ομιλία του Δημάρχου Καισαριανής δείχνει ότι ο κ. Σταμέλος βρίσκεται σε κατάσταση πανικού. Τα μηνύματα που λαμβάνει από την τοπική κοινωνία εν όψει των δημοτικών εκλογών είναι αρνητικά για τον ίδιο και την παράταξή του. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι μέσα σε επτά ημέρες έχει έρθει δύο φορές στην Καισαριανή ο επικεφαλής του κομματικού του φορέα. Είναι ένας Δήμαρχος αγχωμένος που προσπαθεί να σπιλώσει τη Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής και την επικεφαλής μας Άννα Παραγυιού, ώστε να φανατίσει και να συσπειρώσει όσο μπορεί το κομματικό του ακροατήριο. Μην έχοντας να παρουσιάσει έργο ουσίας, ο κ. Σταμέλος καταφεύγει στην παλαιοκομματική τακτική της συκοφάντησης του πολιτικού του αντιπάλου. Αναπληρώνει την απουσία έργου εκτοξεύοντας λάσπη. Φράσεις του τύπου «ΜΙΣΟΥΜΕ το Μουσείο», «Κάνουμε ΒΡΩΜΙΚΗ δουλειά μέσα από το διαδίκτυο», όχι μόνο είναι ψευδείς αλλά και απολύτως γελοίες.

Αλλά δεν σταμάτησε εκεί ο Δήμαρχος Καισαριανής. Εκστόμισε το αδιανόητο ψέμα ότι «η επικεφαλής της Συνεργασίας Πολιτών δεν διστάζει να μιλάει ανοιχτά για ΡΕΒΑΝΣ». Πόσο ανεύθυνο, πόσο επικίνδυνο είναι αυτό;

Μας κατηγορεί ο Δήμαρχος ότι παρουσιάζουμε την Περιφέρεια Αττικής «ως ευεργέτη της πόλης». Αδυνατεί να κατανοήσει ότι η Περιφέρεια δεν ευεργετεί, απλά εκπληρώνει το θεσμικό της ρόλο. Φαίνεται ενοχλεί τον κ. Σταμέλο να του υπενθυμίζουμε ποιος χρηματοδοτεί τα έργα που γίνονται στην Καισαριανή (όχι μόνο σήμερα αλλά πάντα). Διότι του χαλάει το σενάριο που προσπαθεί να πουλήσει στον λαό της Καισαριανής ότι τάχα η Περιφέρεια τον πολεμάει και άλλα τέτοια ευφάνταστα και κωμικά σενάρια. Όταν τα έργα της Περιφέρειας τα παρουσιάζει ως δικά του, τότε είναι έργα που ανταποκρίνονται στις «λαϊκές προτεραιότητες». Όταν όμως του υπενθυμίζεις τα έργα που υλοποιεί η  Περιφέρεια, τότε ξαφνικά τα ίδια αυτά έργα ο Δήμαρχος τα εκμηδενίζει!

Έφτασε στο σημείο να παρουσιάσει την απλή αναλογική (την οποία ο κ. Σταμέλος υποτίθεται ότι στηρίζει) ως ένα σύστημα δοσοληψιών, μοιράσματος θέσεων και καρεκλών, ταυτιζόμενος έτσι με τις πιο αντιδραστικές αντιλήψεις. Κάλεσε μάλιστα τον λαό της Καισαριανής να του δώσει πάνω από 50% στον πρώτο γύρο (!!!),ώστε να μην αναγκαστεί να πιει το πικρό ποτήρι των συνεργασιών. Επειδή αυτά είναι όνειρα θερινής νυχτός, ο κ. Σταμέλος στην ουσία ομολόγησε ότι μετά τις εκλογές θα βρίσκεται νομοτελειακά στην αντιπολίτευση διότι αδυνατεί να συνδιοικήσει τον Δήμο.

Επιπλέον, ο κ. Σταμέλος αναφέρθηκε για πολλοστή φορά στο δάνειο που πήρε ο Δήμος επί δημαρχείας της Συνεργασίας Πολιτών Καισαριανής και των δημάρχων μας Θανάση Μπαρτσώκα και Σπύρου Τζόκα. Στην πραγματικότητα, με αυτό το δάνειο απέκτησε όλα όσα έχει σήμερα ο Δήμος Καισαριανής και μπορεί να λειτουργεί, να συλλέγει τα απορρίμματα και να προσφέρει μια καλύτερη ποιότητα ζωής στους πολίτες. Ας πάψει πια αυτή η λαϊκίστικη καραμέλα. Και ας μας απαντήσει επιτέλους ο Δήμαρχος: Ποιος του έδωσε τα χρήματα για να αποπληρώσει «τις τεράστιες οφειλές σε τρίτους»; ″Διεκδίκησε και αγωνίστηκε″ για να ξεπληρώσει; Ή απλά ως όφειλε η κεντρική διοίκηση έδωσε τα χρήματα για να εξοφλήσουν όλοι οι Δήμοι της χώρας τις οφειλές τους;

Τέλος, προσπαθώντας να ρίξει στάχτη στα μάτια των πολιτών, ο Δήμαρχος είπε ότι «δεν ξεχωρίσαμε τους εργαζόμενους», ενώ όλες και όλοι γνωρίζουμε ότι οι καταγγελίες για την αυταρχική συμπεριφορά της Δημοτικής Αρχής και τα ″χτυπήματα στα τραπέζια″ για να κάθονται οι εργαζόμενοι ″προσοχή″ μπροστά στον Δήμαρχο πληθαίνουν και ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων του Δήμου μετρούν αντίστροφα μέχρι να εκλεγεί νέα Δημοτική Αρχή.

Δήμαρχε, κατανοούμε την αγωνία σου και τον πανικό στον οποίο έχεις περιέλθει. Αλλά πρέπει να γνωρίζεις κάτι πολύ σημαντικό. Ότι η Καισαριανή στις 26 Μαΐου θα γυρίσει σελίδα! Θα αφήσει πίσω της την χαμένη πενταετία που πέρασε και θα ξαναβγεί στο προσκήνιο. Εμείς για αυτό παλεύαμε, για αυτό παλεύουμε και για αυτό θα συνεχίσουμε να παλεύουμε. Για να διεκδικήσουμε το παρόν της Καισαριανής και να χαράξουμε το μέλλον που της αξίζει!