Ένα παραμύθι δίχως δράκο

Ένα παραμύθι δίχως δράκο

Το Νομικό Πρόσωπο «Λεωνίδας Μανωλίδης» συγκεντρώνει όλες τις αρμοδιότητες που συνδέονται με ευαίσθητες κοινωνικές δομές του Δήμου μας, Παιδικούς και Βρεφικούς σταθμούς, ΚΑΠΗ, Κέντρο Συμβουλευτικής ΑΜΕΑ, Κέντρο Υγείας του Παιδιού.

Την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου συνεδρίασε για πρώτη φορά το Διοικητικό Συμβούλιο επί δημαρχίας του κυρίου Βοσκόπουλου και ενώ η Δημοτική Αρχή έχει αναλάβει καθήκοντα από την 1η Σεπτεμβρίου. Συνεδρίασε ένα Διοικητικό Συμβούλιο ορισμένο εξ ολοκλήρου από τον Δήμαρχο, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τις διατάξεις περί κυβερνησιμότητας, που προβλέπει ο ν.4623/2019 της κυβέρνησης της ΝΔ. Παρά τις εκκλήσεις των δημοτικών παρατάξεων, όρισε μόνος του τους εκπροσώπους των φορέων και των άλλων παρατάξεων, αποκλείοντας ουσιαστικά τα νόμιμα και εκλεγμένα μέλη των ΚΑΠΗ της πόλης.

Η Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής επέλεξε ως ένδειξη ελάχιστης διαμαρτυρίας να απέχει από αυτό το πρώτο ΔΣ. Άλλωστε στην ημερήσια διάταξη είχε μόνο τυπικά θέματα και όχι ουσιαστικά της λειτουργίας του Νομικού Προσώπου.

Με έκπληξη είδαμε το Δήμαρχο να εκδίδει ανακοίνωση στην οποία κατηγορούσε εμάς και τις άλλες παρατάξεις για την απουσία μας. Επιπλέον, μας κατηγορούσε για κενότητα επιχειρημάτων αλλά και για δυο μήνες πολέμου που υφίσταται! Για να σταματήσουν να αναπαράγονται στην πόλη λοιπόν φήμες και fake news, με αφορμή την ανακοίνωση να υπενθυμίσουμε στον κύριο Δήμαρχο τα εξής:

  1. Το Δημοτικό Συμβούλιο έχει λάβει από τις αρχές Οκτωβρίου απόφαση (Απ. Αρ. 183/3-10-19) σχετικά με τον ορισμό Διοικητικού Συμβουλίου στο «Λεωνίδας Μανωλίδης», για το οποίο δεν υπάρχει αρνητική εισήγηση της Αποκεντρωμένης, άρα είναι νόμιμο και θα έπρεπε να έχει αναλάβει τη διοίκηση. Η απόφαση που πήρε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο ήταν ξεκάθαρη και στη βάση της αναλογικής εκπροσώπησης της δημοτικής αρχής, των δημοτικών παρατάξεων και των φορέων της πόλης που το καταστατικό του «Λεωνίδας Μανωλίδης» προβλέπει σαφώς ότι πρέπει να εκπροσωπούνται. Άλλωστε, ο κύριος Βοσκόπουλος μπορούσε και τότε να ορίσει τα υπόλοιπα μέλη όπως έκανε τώρα και να αποκτήσει ΔΣ το ΝΠ. Ήταν δική του επιλογή στις 3 Οκτωβρίου να καταθέσει ως πρόταση ―που τελικά μειοψήφησε― οι 9 θέσεις στο ΔΣ του Νομικού Προσώπου του Δήμου «Λεωνίδας Μανωλίδης» να καλυφθούν από τη δική του παράταξη και μόνο, αφήνοντας εκτός ΔΣ φορείς και δημοτικές παρατάξεις. Ήταν δική του επιλογή λοιπόν να μείνει αυτούς τους δύο μήνες ακέφαλο το Νομικό Πρόσωπο «Λεωνίδας Μανωλίδης» και δεν οφείλεται σε καμία μα καμία κωλυσιεργία της αντιπολίτευσης.
  2. Η δεύτερη απόφαση ορισμού του Διοικητικού Συμβουλίου “Λεωνίδας Μανωλίδης” στάλθηκε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για έλεγχο στις 5 Δεκεμβρίου. Στις 12 Δεκεμβρίου που συνεδρίασε για πρώτη φορά, προφανώς και δεν έχουν περάσει οι 30 ημέρες που προβλέπονται από το νόμο για να απαντήσει η Αποκεντρωμένη ώστε να είμαστε σίγουροι και σίγουρες για τη νομιμότητα ορισμού του.
  3. Τέλος, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων προφανώς και δεν εκπροσωπεί τη δική μας παράταξη, όπως λέτε στην ανακοίνωση σας.

Σαν υστερόγραφο: Κύριε Δήμαρχε σταματήστε να ψάχνετε παντού εχθρούς και να κατηγορείτε για τα λάθη, την αργοπορία και τις παραλείψεις σας την αντιπολίτευση. Σταματήστε να θεωρείτε ότι όλοι είναι εναντίον σας.

Η Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής, έχει κατά το παρελθόν υπηρετήσει με πλήρη επάρκεια και σοβαρότητα το Νομικό Πρόσωπο και όλες τις δομές του. Αυτό θα συνεχίσει να κάνει!

Το παραμύθι αυτό λοιπόν, κύριε Δήμαρχε, δυστυχώς για εσάς δεν έχει Δράκο.